Rizi-bizi csirkemájjal

2012. június 21., csütörtök · Posted in , ,

Nem szoktam ezeket a hozzávalókat így párosítani, de  a véletlen úgy hozta, hogy csirkevágás után maradt 2 db csirkemáj, amivel nem igazán lehet mit kezdeni, ugyanis nagyon kevés. Így hozzáadtam a rizi-bizihez. Jó ötlet volt, mert nagyon finom.


Hozzávalók:
  • hagyma,
  • kevés olaj,
  • pirospaprika,
  • borsó,
  • rizs,
  • csirkemáj,
  • só,
  • kevés olaj.
A hagymát apróra vágtam, forró olajban megdinszteltem, majd hozzáadtam a pirospaprikát is. Két kavarás után felöntöttem kevés vízzel és hozzáadtam a májat. Az én borsóm most történetesen konzervből volt, ezért nem kellett főzni de, ha friss borsóból készítettem volna, akkor a májjal együtt főztem volna. Külön, sós vízben  puhára főztem a rizst, majd amikor már minden puha volt, a májhoz adtam a borsót, és a rizst is. Finoman megkavartam, vigyázva arra, hogy ne törjem össze a májat. Sót csak fogyasztáskor adtam hozzá mert, ha a májat fövés közben megsózzuk, kemény lesz.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.