Fokhagymás leves

2012. július 29., vasárnap · Posted in



Hozzávalók:
  • csirkeaprólék (én általában csirke hátat szoktam használni),
  • pár cikk fokhagyma, 
  • só,
  • rizs,
  • 1 tojás,
  • egy csésze tej
  • ecet.
A csirke aprólékot leforrázom és lemosom, majd bő vízben felteszem főni. Hozzáadom a fokhagymát, a sót és puhára főzöm. Amikor a hús már puha, hozzáadom a rizst, és amikor már a rizs is puha, hozzáadom a tojás fehérjét. Még pár percig hagyom főni, amíg a tojásfehérje megfő, utána eloltom a tüzet alatta és hagyom pár percig pihenni. Ekkor a tojássárgából és a tejből habarást készítek és hozzáadom a leveshez. Ízlés szerint ecetet adok hozzá.

3 Responses to “Fokhagymás leves”

  1. Hát ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Még nem hallottam erről a levesről, de nagyon jól hangzik, finom lehet! Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  3. Így is nagyon finom lehet! :) Hasonlót szoktam csinálni, csak azt már tojáslevesnek hívom.:) És néha köménymagot is teszek bele.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.