Diós-mákos krémes zabpelyhes keksz

2013. május 3., péntek · Posted in , , , ,


Hozzávalók a kekszhez:
  • 140 g liszt
  • 250 g zabpehely
  • 100 g dió
  • 175 g vaj
  • 100 g cukor
  • 4 ek tej
  • 1/4 tk sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 tojás fehérje kemény habbá verve,
  • 5 dkg cukor,
  • 3 dkg darált dió,
  • 3 dkg darált mák.

Előmelegítettem a sütőt. A cukrot habosra kevertem a puha vajjal, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a sütőporos  lisztet, az apróra felkockázott diót, végül a tejet. Addig gyúrtam, amíg egy kemény tésztát nem kaptam belőle. Egy kb. 5 cm átmérőjű hegert formáltam belőle, és 1 cm-es karikákra vágtam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tetten, és kb.  15 - 20 peret sütöttem, majd mindegyik kekre tettem a  krémből, visszatettem és még 10 - 15 percig sütöttem. 


Az eredeti recept itt található.

4 Responses to “Diós-mákos krémes zabpelyhes keksz”

  1. Mákos is, diós is -jöhet minden mennyiségben:)

    VálaszTörlés
  2. De jó kekszrecept! A máz nélkül is szívesen ropogtatnám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A más igazából azért került rá, mert meg volt maradva :) de anélkül is nagyon finom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.