Édes-kedves krumplileves

2013. június 8., szombat · Posted in ,


Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna nagyon apró kockára vágva,
  • 1 kk pirospaprika,
  • 4 közepes méretű újkrumpli,
  • só,
  • vágott zöldpetrezselyem,
  • fél csésze tej.
A szalonnát addig pirítottam, amíg a zsír kiolvadt belőle, hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a megtisztított és kockára vágott újkrumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót és puhára főztem. Amikor a krumpli puha volt, hozzáadtam a tejet, hagytam felforrni és kész is volt a leves.

Láttam olyan változatot is, ahol a kiolvasztott szalonnához lisztet adtak, így lett egy rántás szerűség a leveshez, de én  jobbnak láttam, hogy a lisztet kihagyom és helyette tejet adok hozzá.

2 Responses to “Édes-kedves krumplileves”

  1. Mi is szoktunk főzni édes krumplilevest, hasonlóan, csak ahogy te is írod rántással, de nem szalonnával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy ennyiféleképp el lehet készíteni egy ételt :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.