Eperlekvár nyersen

2013. június 30., vasárnap · Posted in , , ,

A megmosott, megtisztított, érett, ép gyümölcsöt tegyük hibátlan zománcú tálba, hintsük meg kevés cukorral. Egy-két óra múlva töltsük le a levét (használjuk el szörpnek), a gyümölcsöt kavarjuk ki cukorral (1 kg gyümölcshöz 70 dkg cukrot számítsunk). Addig kavarjuk, amíg a cukor teljesen elolvad (kb. 30 – 40 percig). Töltsük üvegekbe, tetejére szórjunk szalicilt, azonnal kössük le. (Hasonlóképpen készíthetünk málnából, ribizliből, sárga- és őszibarackból is lekvárt. A málnát és a ribizlit szitán törjük át, és azonnal kavarhatjuk az egész mennyiséget cukorral).
 Dolgozó Nő

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.