Kapros káposztaleves tojással

2013. június 2., vasárnap · Posted in ,



Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta, 
  • kapor,
  • kevés só,
  • 4 - 5 tojás, 
  • 1 csésze tej
  • kevés ecet.
A káposztát vékonyra vágtam és kaporral, kevés sóval és annyi vízzel, amennyi a leveshez szükséges, feltettem főni. Amikor a káposzta már puha volt, 3 tojást beleengedtem a levesbe és hagytam megfőni. 2  tojássárgából és a tejből habarást készítettem, a tojásfehérjéket hozzáadtam a fövő leveshez és hagytam megfőni. Amikor a tojás már meg volt főve, levettem a levest a tűzről, hagytam kicsit pihenni, majd pár perc múlva hozzáadtam a habarást. Kevés ecettel ízesítettem.

2 Responses to “Kapros káposztaleves tojással”

  1. Hasonló a lucskoshoz, finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Még nem ilyen levest, de nagyon finomnak igérkezik, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.