Rizses húsgombóc

2013. június 5., szerda · Posted in ,

Ez a recept egy régi Nők Lapjából származik. Van egy rakással nekem, tehát következik, hogy nagy részét ki is próbálom. Nagyjából betartottam a receptet, annyi különbséggel, hogy nem használtam kaprot, ételízesítőt a glutamát miatt, a tetejét megszórtam apróra vágott paradicsommal és jénaiba tettem. Finom lett, de van egy ötletem és legközelebb paradicsomosan fogom elkészíteni.  Majd hozom azt is.

Hozzávalók:
  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 2 tojás,
  • 1 dl rizs,
  • 3 ek olaj,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 ek liszt,
  • 3 dl tej,
  • 1 csokor kapor (én nem használtam),
  • ízlés szerint só, bors,
  • 1 ek ételízesítő-por  (én nem használtam)



A rizst szűrőben mossuk meg, majd lábosba szórjuk. Ráöntünk 2 dl vizet, és befedve, kis lángon félig megpároljuk.  Közben a darált húst összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra metélt hagymával, a megmosott és apróra vágott kapor felével, sóval és borssal. Ezután hozzáadjuk a félpuha rizst. Az egészet jól összegyúrjuk, és nedves kézzel kis gombócokat formálunk belőle. Egy kisebb tepsibe egyenként, egymás mellé rakjuk a gombócokat. Az olajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedjük, és sűrűre főzzük. Az ételízesítő-porral és kevés borssal fűszerezzük, majd a sűrű mártást a gombócokra kenjük. Előmelegített sütőben addig sütjük közepes lángon, amíg a mártás rá nem sül az ételre.

One Response to “Rizses húsgombóc ”

  1. Én is szoktam néha régi Nők lapjából főzni:) Ez nagyon jól hangzik így is:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.