Almás fahéjas gyümölcskenyér

2014. október 28., kedd · Posted in , , ,

Nem tudom hányadik ez az almás fahéjas recept, de az biztos, hogy sokat készítettem mostanában. Az ötlet Donal Skehan-tól származik. Ő muffint készített, én gyümölcskenyeret.


Hozzávalók:
  • 75 ml olíva olaj,
  • 200 ml 2%-os joghurt,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 2 tojás,
  • 25 dkg cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • 1/2 tasak sütőpor,
  • 1 kk fahéj,
  • 25 dkg hámozott, kimagolt alma, apró kockára vágva.


A sütőt előmelegítettem. A joghurthoz hozzáadtam az olajat és a reszelt citrom héját, összekavartam, majd félretettem. A tojásokat a cukorral habosra kavartam. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal összekavartam, majd a tojásos masszához adtam, hozzátöltöttem a joghurtos keveréket és csomómentesre kavartam. Beleforgattam az alma 3/4-ed részét.  Egy kalácsformát kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, rászórtam a megmaradt 1/4 rész almát és minimális lángon szép barnára sütöttem.

2 Responses to “Almás fahéjas gyümölcskenyér”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.