Hamis gulyásleves

2015. január 18., vasárnap · Posted in , ,


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál lecsó,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 1 késhegynyi köménymag,
  • só.
Az apróra vágott hagymát az olajban halványsárgára pároljuk, hozzákeverjük a szétzúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1.5 l vízzel, megsózzuk. Belerakjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a lecsót (idényben 1 zöldpaprikát és 1 paradicsomot), illetve ételízesítőt és paradicsompürét, a köménymagot, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem fő.

Dolgozó Nő – 1982 május

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.