Káposztával töltött paprika

2015. február 18., szerda · Posted in , , , ,

Legyalulunk vagy nagyon keskeny csíkokra vágunk szép, tömör káposztafejeket, besózzuk, és egy napig állni hagyjuk. Másnap kinyomkodjuk belőle a levet. Húsos zöldpaprikákat megmosunk, és ebbe tömködjük bele jó szorosan a káposztát. A megtöltött paprikákat vágott felükkel felfelé jó szorosan 2 – 3 literes üvegekbe egymás mellé állítjuk. Az üvegek aljára és tetejére néhány szál csombort, meggyfalevelet, kaprot, megtisztított, hosszában négyrét vágott tormát, csipetnyi majorannát, 1 kiskanál mustármagot teszünk. A paprikákat tormaszeletekkel szorítjuk le. Három rész vízből, egy rész gyenge ecetből kevés sóval, cukorral levet forralunk, lehűtjük, majd a káposztával megtöltött paprikákra öntjük. Néhány napig nem kötjük le, csak kistányérral fedjük le az üvegeket, ha a paprikák a levet magukba szívták, utánatöltjük. Végül lekötjük, és a helyükre tesszük.
Dolgozó Nő - 1982 augusztus

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.