Vinetasaláta (padlizsánsaláta) télire

2015. március 5., csütörtök · Posted in , ,

A sütőben  vagy a kályhatetőn megsütünk 2 - 2 kg vinetát (padlizsánt), húsos zöldpaprikát és piros  paradicsompaprikát. A vinetát (padlizsánt) meghámozzuk, műanyag vagy fakéssel apró kockákra vágjuk. A paprikákról lehúzzuk a barna héját, csumájukat kiszedjük. Három dl forró olajban, miután megsóztuk, állandóan kevergetve addig pároljuk a vinetát (padlizsánt) és a paprikákat, míg a leve el nem párolog. Üvegekbe töltjük, lekötjük, és másnapig száraz gőzbe tesszük. Télen kitűnő saláta halhoz, pecsenyéhez, szárnyashoz, és keménytojás-karikákkal díszítve különlegesen finom előétel is.
Dolgozó Nő - 1982 augusztus

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.