Tök télire üvegben, tartósitószer nélkül

2015. május 9., szombat · Posted in , ,

A szép, fiatal tököket megmossuk, meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, a tök húsát legyaluljuk, megsózzuk és néhány órán át állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a sós levet belőle, a tököt kimosott és megszárított üvegekbe rakjuk, tetejükre egy-egy csomó megmosott kaprot teszünk, majd forralt, de lehűtött, enyhén ecetes vízzel öntjük le. Dupla celofánnal kötjük le, és 50 percig gőzöljük, majd a gőzből azonnal kivesszük. 
Dolgozó Nő

2 Responses to “Tök télire üvegben, tartósitószer nélkül”

  1. Én a gyalult tököt enyhén sózom, alaposan ecetezem rászórom az aprított kaprot és így forralom fel. Ha felforrt, azonnal üvegbe teszem. Pici szalicil mindegyik tetejére, majd kupak és mehet a száraz dunsztba.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök a tartósítómentes receptnek.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.