Dagasztás nélküli fűszeres lepény

2015. augusztus 23., vasárnap · Posted in , ,

Ebben az a jó, hogy péntek, vagy szombat este elkészítem a tésztát, hagyom reggelig kelni és reggel megsütöm, így reggelire kész is a finom, illatos lepény. Egy csésze hideg tejjel mennyei reggeli, de akár vacsora is lehet belőle. Csomagolni is nagyon jó, tízoraira, kirándulásra.


Hozzávalók:
  • 40 dkg fehér liszt,
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  • 3,5 g száraz élesztő,
  • 12 g só,
  • 4 dl langyos víz,
  • köménymag,
  • szecsuáni bors,
  • kevés olaj.

A lisztet a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam a sót és a porélesztőt és jól elkevertem. Apránként hozzáadtam a langyos vizet és elkevertem a liszttel. Utána letakartam ás nem huzatos helyen hagytam másnap reggelig kelni.
Reggel lisztezett deszkán átgyúrtam, sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengettem a tésztát, tetejét kicsit megolajoztam és megszórtam köménymaggal, majd szecsuáni borssal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem. Az alja és a széle szép ropogós lett, pont úgy, ahogy szeretem.

4 Responses to “Dagasztás nélküli fűszeres lepény”

  1. Nagyon tetszik! Nyakunkon az iskolakezdés, elrakom a receptet tízóraiötletnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom az eredményt Gerdi! Kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle :)

      Törlés
  2. Látom nálad is elkészült a dagasztás nélküli kenyérlepény :-) Nagyon guszta szeletek, szépen megkelt. Finom lehet az ízesítéssel!

    VálaszTörlés
  3. Már rég ki akartam próbálni és megláttam nálad a kenyeret, ez adta most a löketet :) Köszi Katalin!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.