Rakott krumpli - Szakácsmustra 14-ik forduló

2015. november 19., csütörtök · Posted in ,

Éva, a Takarékos konyha blog írója Budai Péter mesterszakácsot szemelte ki nekünk a Szakácsmustra 14-ik fordulójára. Nézegettem a recepteket és ez a rakott krumpli nagyon megtetszett. 


A rakott krumplinak is nagyon sok változata ismeretes. Én általában simán készítem, vagyis krumpli, tojás és tejföl kerül bele, de ez a recept nagyon felkeltette az érdeklődésem és úgy gondoltam ki is próbálom.  


Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli,
  • pár szelet füstölt szalonna apróra vágva,
  • kb. 20 dkg füstölt szalámi,
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva,
  • só,
  • 35%-os tejföl.
A krumplit megmostam, sós vízben héjában megfőztem. Hagytam kicsit hűlni, majd meghámoztam és kockára vágtam. A szalonnát apróra vágtam és kiolvasztottam. Hozzáadtam az apróra vágott szalámit és kicsit megpirítottam. Majd hozzáadtam a krumplit, a sót és a tejfölt. Az eredeti receptben Budai Péter 40 percre sütőbe teszi, én ezt kihagytam, tehát nézzétek el nekem.

Nagyon finom lett, mindenki szereti.

5 Responses to “Rakott krumpli - Szakácsmustra 14-ik forduló”

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Szeretem én is a rakott krumplit ezekkel az alapanyagokkal egyszer én is kipróbálom! Köszi hogy jöttél játszani!

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, láttad? Finom lett :-)

    VálaszTörlés
  3. De finom lehet, nagyon guszta!!!! Hagymát még sosem raktam bele :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi szépen Verusnál a szavazást :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.