Debrecenis penne juhtúróval és csilleivel

2013. augusztus 19., hétfő · Posted in ,

Ehhez nem is kell recept, ezt csak egy ötletnek szánom, hátha valaki nem tudja mit is készítsen hamarjában. 


Hozzávalók személyenként:
  • 1 debreceni,
  • 1 marék durum penne,
  • kevés juhtúró,
  • kevés csillei.
A debrecenit félbe vágtam, majd karikákra szeleteltem. Teflonba tettem és megpirítottam. A durum pennét sós vízben megfőztem, leszűrtem és hagytam lecsepegni. Majd tányérra tettem, hozzáadtam a debrecenit, rászórtam a juhtúrót és adtam hozzá egy kevés csilleit.

Gyorsan elkészül és finom. Fogyókúrásoknak és diétásoknak nem ajánlom, mert nagyon kalóriadús :)

Őszibarackbefőtt

2013. augusztus 18., vasárnap · Posted in , , ,

Szép, érett, magraváló, hibátlan őszibarackot szűrőbe teszünk, forró vízben tartjuk 2 – 3 percig, majd gyorsan lehúzzuk a héját, és hideg vízbe tesszük, amiben literenként csapott kávéskanálnyi szódabikarbonát oldottunk fel. Harminc percnyi állás után szűrőbe téve gondosan lemossuk, lecsurgatjuk, félbevágjuk és üvegekbe rakjuk. Egy liter vízben 40 dkg cukrot forralunk, s hidegen az őszibarackra öntjük, majd gondosan lekötve 20 percet pároljuk.
Forrás: Dolgozó Nő

Liszt nélküli palacsinta

2013. augusztus 17., szombat · Posted in ,

 

Hozzávalók:
Az érett banánt meghámoztam és villával összetörtem, amíg jó pépes lett. Hozzáadtam a tojásokat, és mixerrel jól felvertem. Egy serpenyőbe pár csepp olajat csepegtettem. A közepestől kicsit kisebb lángon felhevítettem a serpenyőt és megsütöttem benne a palacsintákat. 

Nekem négy palacsintám lett a fent leírt adagból és sárgabarack dzsemet kentem a palacsintára.

Finom lett, mert érzik a banán íze rajta, de elég kevésnek tartom a 4 palacsintát ebből az adagból, ráadásul kicsit ragad is.

Az eredeti recept itt található.


Gazdag zöldségleves

Az a legjobb a zöldséglevesekben, hogy a végtelenségig lehet kombinálni bennük az alapanyagokat és mindig más ízvilágot kapunk. Ez azért gazdag zöldségleves, mert annyi minden van benne, hogy második fogás már nem is szükséges mellé. 



Hozzávalók:
  • 1/2 fej káposzta (kis fej),
  • 3 db kicsi burgonya,
  • 2 db. sárgarépa,
  • 2 db. fehérrépa,
  • 1 marék zöldborsó,
  • 1 kicsi zöldpaprika,
  • 1 kisebb fej hagyma,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 2 csirkehát,
  • 1 kk só,
  • kevés cérnametélt,
  • petrezselyemzöld.
A csirkehátakat leforráztam és  a megfelelő vízmennyiséggel feltettem főni. Hozzáadtam a sót, és az apróra vágott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát, majd a petrezselyemzöldet és mindent puhára főztem. Utána eltávolítottam belőle a petrezselyemzöldet, a hagymát és hozzáadtam a cérnametéltet, majd hagytam még pár percig főni. Tejföllel tálaltam.

Áfonyás szilvadzsem

2013. augusztus 16., péntek · Posted in , , ,

Kicsit izgultam az elején, hogy mi lesz, ha összepárosítom a nyári szilvát az áfonyával, mert azért elég távol áll egymástól a két gyümölcs, de isteni lett. Az a 70 deka áfonya nagyon jó aromát kölcsönzött a dzsemnek. 


Hozzávalók:
  • 70 dkg áfonya,
  • kb. 8 liter nyári szilva,
  • 1 kg cukor
A szilva sötétkék nyári szilva volt, ami itt is látható. A szilvát megmostam és feltettem főni. Mivel ez nem magraváló, ezért addig főztem, amíg a húsa lefőtt a magról (kb. 3 óra). Ekkor félrevettem, leszűrtem és kiszedtem a magokat. Visszatettem főni és hozzáadtam a konyhakész áfonyát. Főztem még kb. 1 órát, hozzáadtam az 1 kg cukrot, azzal is főztem még kb. 30 percet, utána üvegekbe töltöttem és "két celofán között szalicil" módszerrel lekötöttem. Száraz dunsztban hagytam kihűlni másnapig.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.