Püspökkenyér

2014. március 30., vasárnap · Posted in ,

Még sosem sütöttem püspökkenyeret. Mindig csak nézegettem és gondoltam, hogy jó lenne egyszer sütni, de sosem vettem rá magam, a tegnapig. Most elkészítettem életem első püspökkenyerét, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a legnagyobbik kalácsformába tettem és lapos lett. De az íze isteni!

Hozzávalók:
  • 3 tojás,
  • 8 ek cukor,
  • 8 ek tej,
  • 4 ek olaj,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kk vaníliás cukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 6 dkg dió.
A liszthez hozzáadtam  a sütőport és összekavartam. A tojásfehérjékből kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a tejet, a diót, és az olajat, majd az egész masszát óvatosan összekavartam. Végül kanállal, finoman, beleforgattam a tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt kalácsformába öntöttem. Előmelegített sütőben, közepes tüzön szép, aranybarnára sütöttem. Nagyon gyorsan és könnyen el lehet készíteni.

Tejfölös spagetti csirkefalatkákkal

2014. március 27., csütörtök · Posted in ,


Hozzávalók:
  • filézett csirkemell apró kockára vágva,
  • kevés olíva olaj,
  • só,
  • bors,
  • tejföl,
  • házi pizzaszósz,
  • spagetti. 
Az apróra vágott csirkemellet sóztam, borsoztam és kevés forró olajon megpirítottam. A spagettit sós vízben megfőztem (al dente). Leöntöttem róla a vizet, hagytam lecsepegni, majd tányérba tettem. A tejfölt és a pizzaszószt összekavartam, ráöntöttem a spagettire, majd rátettem a csirkefalatkákat. Jó étvágyat!

Párolt sertésoldalas petrezselymes krumplival

2014. március 26., szerda · Posted in ,


Hozzávalók:
  • füstölt sertésoldalas,
  • egy fej hagyma egészben,
  • pár cikk fokhagyma,
  • krumpli,
  • kevés olaj,
  • vágott petrezselyemzöld,
Az oldalast megmostam, a hagymával meg a fokhagymával és annyi vízzel, hogy ellepje, feltettem párolni. Mire lefőtt a víz róla, már puha is volt. Utána illik pirosra sütni, de én ezt a műveletet kihagytam. 
A krumplit héjában enyhén sós  vízben megfőztem. Leöntöttel róla a vizet. 10 másodpercre hideg vízbe tettem, majd meghámoztam. Kockára vágtam és kevés, forró olajon megforgattam, majd megszórtam vágott petrezselyemzölddel. Savanyú uborkával tálaltam.

Spagettis, kukoricás omlett

2014. március 20., csütörtök · Posted in , ,

Nem kell ehhez sem nagy tudomány. Maradékból is el lehet készíteni hamar. 


Hozzávalók:
  • főtt spagetti,
  • kukorica,
  • tojás, 
  • só,
  • kevés olaj.
A kukoricát a kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam a főtt spagettit, megforgattam az olajban, majd ráöntöttem a felvert tojásokat. Megsóztam és kavargatva megsütöttem. Savanyú uborkával és céklasalátával tálaltam.

Tárkonyos csirkeleves

2014. március 19., szerda · Posted in


Hozzávalók
  • 1 db filézett csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 l víz
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • ecetes tárkony
  • 2 ek tarhonya

A csirkemellet kicsontoztam és kockára vágjtam. A felforrósított olívaolajon a  vöröshagymát üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a csirkemell kockákat és kicsit megpirítottam. A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pároltam. Én fagyasztott zöldséget használtam, olyant, amiben csak borsó és sárgarépa volt. Utána 1 kanál lisztet szórtam rá és felöntöttem  a 2 l  vízzel. Ízesítésül sót, és ecetes tárkonyt adtam hozzá, majd a tarhonyát. Minden hozzávalót puhára főztem.  Tejföllel dúsítottam.

Isteni finom! Már látom, hogy ez rendszeres lesz nálunk az "étlapon"  :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.