Ropogós pizza, élesztő nélkül

2014. december 9., kedd · Posted in



Kipróbáltam ezt a pizza receptet. Kétszer :) Igen, két nekifutás kellett ahhoz, hogy egyszer sikerüljön. Így jár, aki nem veszi figyelembe az utasításokat.

Első alkalommal kolbásszal és juhtúróval készítettem és mivel mindkettő zsíros, nemhogy nem lett ropogós, hanem tocsogott az zsírban.

Másodszor szalámival készítettem, és kevés sajtot reszeltem rá. Egyébként nagyon finom, tényleg ropogós. Mondjuk nekem több kellett, mint 8 perc sütés, mert nincs légkeveréses sütőm és rendes tepsiben sütöttem.

Nem írom le a receptet, mert ott a videó, szerintem nincs értelme ismételni. Aki szeretné a receptet, az amúgy is megnézi a videót.


Bretagne-i almatorta

2014. december 4., csütörtök · Posted in , ,

Íme az első recept, amit A legkedveltebb sütemények könyvből elkészítettem és most megosztok veletek. 



Hozzávalók a tésztához:
  • 18 dkg vaj,
  • 4 tojás,
  • 18 dkg cukor,
  • 18 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez és a mázhoz:
  • 75 dkg édes alma,
  • 4 dkg vaj,
  • 4 dkg cukor,
  • 4 dkg gyalult mandula (én darált diót használtam),
  • 1 tojás,
  • zsiradék a formához.

A vajat megolvasztottam. A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A liszthez hozzákevertem a sütőport és a vajjal a tojáskrémbe kevertem.

A sütőt előmelegítettem. Közben a formába használatos sütőpapírt megkentem vajjal és elhelyeztem a sütőben. Igazából egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos formát kellett volna használni, de mivel nekem nincs, így egy normális kerek formát használtam, amit általában szoktam. 

Az almát megmostam, meghámoztam, negyedekre vágtam és kivágtam a magházát. A tészta felét a formába öntöttem, az alma harmadrészét ráhelyeztem a tésztára, majd ráöntöttem a tészta többi részét úgy, hogy befedje, eltakarja az almát. Majd a megmaradt almát rátettem a tetejére.

A mázhoz a vajat megolvasztottam, hozzáadtam a cukrot, a tojást, a diót és mixerrel felvertem. Kanállam az almára öntöttem úgy, hogy betakarja az almát. 

Sütőbe toltam és addig sütöttem, míg a teteje kezdett pirulni. Ekkor kivettem, szúrópróbával megállapítottam, hogy még nincs megsülve, így fóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje és visszatoltam a sütőbe és készre sütöttem. A formában hagytam kihűlni és csak miután kihűlt, vettem ki és vágtam fel.
 

Christa Schmedes - A legkedveltebb sütemények

· Posted in

 

Sikerült szert tenni erre a  nagyon érdekes és számomra értékes, kincset érő (szakács) süteményes könyvre. Talán ez az első könyv, amiben olyan recepteket találok, amiket egytől egyik el lehet készíteni, hamar elkészülnek, nem dolgozik drága alapanyagokkal és 99%-a a recepteknek az én ízlésemnek valók. 

A képen látható könyvről van szó:  Christa Schmedes - A legkedveltebb sütemények - 100 ellenállhatatlan sütemény, ami mindig mindenkinek ízlik.

Nagyon megtetszettek a benne levő, gyönyörű színes képpel ellátott, könnyű receptek. Azt hiszem mindet el fogom készíteni. Egyet már kipróbáltam és a következő bejegyzésben meg is mutatom nektek.

Magyar Blogoszféra Felmérés 2014

2014. december 2., kedd · Posted in

Kedves bloggerinák!




Egy felmérésre szeretném felhívni a figyelmeteket és egyben megkérnélek, hogy töltsétek ki a kérdőívet.  Mi is részét képezzük ennek a blogoszférának. A kérdőív kitöltésése kb 1 percet vesz igénybe,  személyes adat nem szükséges hozzá, regisztrálni sem kell. Örülnék, ha minél többen kitöltenétek. Előre is köszönöm!


A következő űrlap magyar nyelven író bloggerek számára készült, hogy felmérje a magyar blogoszféra állapotát és trendjeit, statisztikáit. Ezért is kérem, hogy minden kitöltő küldje tovább más bloggerek számára is a kérdőív linkjét, vagy tegye elérhetővé saját blogján, illetőleg ossza meg azt a különböző közösségi platformokon!
A felmérés 2014. december 31-ig lesz elérhető, ezután legkésőbb 2015.január 15-ig kerülnek publikálásra a feldolgozott adatok és a belőle készülő elemzés a www.arpadblog.hu – weboldalon illetve a Magyar Bloggerek csoportban (www.facebook.com/groups/magyarbloggerek).

Tejfölös spagetti csirkemell kockákkal

2014. december 1., hétfő · Posted in ,

Még egy recept, amit tapasztalat nélkül is, gyorsan el lehet készíteni. 


Hozzávalók:
  • 1 csirkemell,
  • 1 kápia paprika,
  • 1 fej hagyma apróra vágva,
  • 2 ek olíva (vagy más) olaj,
  • só,
  • bors,
  • 15 dkg spagetti (grano duro vagy normál).
A hagymát apró kockákra vágtam, a kápia paprikát pedig vékony csíkokra, mindkettőt üvegesre pároltam a forró olajon, majd felöntöttem sok vízzel. A csirkemellet kicsontoltam, apró kockákra vágtam és a fővő hagymás, paprikás vízbe dobtam. Sóztam, borsoztam és hagytam puhára főni. Nem kell sok, kb. 15 perc alatt puhára fő a hús. Akkor beletettem a spagettit és puhára főztem. A leve elfő, tehát nem kell aggódni. Tálaláskor tejföllel öntöttem le.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.