2012. november 23., péntek

Martini házilag

Azt nem mondhatom, hogy antialkoholista vagyok, de ha el lehet kerülni az alkoholt, akkor nagy ívben megteszem. Ha mégsem lehet elkerülni, akkor nagyon megnézem, hogy miből mennyit iszom. A Martini az egyedüli ital, amire azt tudom mondani, hogy szeretem :) Most megpróbáltam házilag elkészíteni, puszta kíváncsiságból. Ha kész lesz, akkor beszámolok az eredényről.


Hozzávalók:
  • 30 dkg mosatlan rizs,
  • 1,5 kg cukor,
  • 1 vaníliarúd (vagy 3 tasak vaníliás cukor),
  • 10 dkg mazsola,
  • késhegynyi fahéj,
  • 8 – 10 szem szegfűszeg,
  • 3 db citrom karikára vágva.
A hozzávalókat üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet és meleg helyen tartjuk, hogy 7 nap alatt kifőjön. Naponta egyszer megkavarjuk fakanállal, és gézzel letakarva tároljuk. A 7 nap elteltével még 6 hétig érleljük anélkül, hogy megmozdítanánk. Utána leszűrjük, és gumislag segítségével (mint a bort) üvegekbe rakjuk. Forrás: Kötényke – 32 szám

Kicsit izgulok, mert üveg helyett teflonos edénybe tettem és szelepes üvegfedővel fedtem le. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

7 Responses to “Martini házilag”

  1. Kíváncsi vagyok az eredményre, mert szeretem a Martinit, remélem beszámolsz róla.

    VálaszTörlés
  2. Mindenképp beszámolok majd. Ma jár le a hetedik nap és már kezd főni.

    VálaszTörlés
  3. Hűűűű én is kíváncsian várom a végeredményt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Büszkén jelentem, hogy már fő :) tehát ez már jó jel!

      Törlés
  4. Itt az eredmény
    http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/01/martini-hazilag-eredmenyhirdetes.html

    VálaszTörlés
  5. A hozzáértés nélkül erjesztett alkohol nem feltétlenül egészséges, most arról nem beszélve, hogy a Martini egy vermut (fűszerezett likőrbor), ez meg egy totálisan más dolgokkal ízesített cukorcefre. (Ti. a rizs ebben a receptben nem erjed meg, csak a kristálycukor.)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.