2013. június 10., hétfő

Segítséget kérnék!

Azt szeretném kérdezni tapasztaltabb társaimtól, hogy kaprot szokott valaki lefagyasztani frissen? Megáll?

Én eddig csak petrezselyemzöldet fagyasztottam le és azzal meg vagyok elégedve.

Köszi előre is a válaszokat.

9 Responses to “Segítséget kérnék!”

  1. Nyugodtan beteheted a fagyasztóba tapasztalatból mondom!

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam tenni a fagyasztóba, megáll azzal nincs baj, de nekem ízre erősebbnek tűnik a sóban eltett kapor, édes ételekhez pedig a kapros méz.

    VálaszTörlés
  3. Nekem van fagyasztóban is és szárítva is. A szárítottat teszem tzatzikibe, és remekül kiadja az ízt.

    VálaszTörlés
  4. Tökéletesen működik. És egyéb is: zeller, snidling, tárkony, medvehagyma, még mentát is fagyasztottam, meg bazsalikomot.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a válaszokat.

    VálaszTörlés
  6. Már előttem sokan megnyugtattak, hogy igen, lehet. Én is mindig teszek el mélyhűtőbe kaprot, apróra vágva és egészben is. Jobban megőrzi az ízét, mint szárítva.

    VálaszTörlés
  7. Én csak fagyasztva teszek el mindig! Még mindig van a tavalyiból, hiába van most friss, svéd uborkát tettem el, és a fagyasztottat kaprot használtam fel hozzá, kiváló az íze:))

    VálaszTörlés
  8. Én is szoktam fagyasztani és megtartja az ízét.

    VálaszTörlés
  9. Tanúsíthatom, hogy lehet fagyasztani ;-)
    Én is egyszerre több csokorral veszek a piacon és apróra vágva teszem el.
    A többi zöldséget is előre elkészítve, feldarabolva adagonként fagyasztom. Most zellert is nagyobb kockára vágva tettem el, a zöldjét szintén és karfiolt is szoktam, rózsákra szedem és nem blansírozom, nyersen fagyasztom, így mindig lehet pár rózsát tenni a levesbe.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.