2015. január 25., vasárnap

Sonkában sült máj tejfölös krumplipürével


Hozzávalók:
  • 40 dkg sertésmáj,
  • 20 dkg sonka,
  • olaj,
  • bors,
  • majoránna,
  • fokhagyma.
A májat csíkokra vágtam, megspékeltem fokhagymával, borsoztam, megszórtam majoránnával, majd vékony sonkaszeletekbe csavartam. Fogpiszkálóval áttűztem és forró olajban megsütöttem. Sózni sütés előtt a májat nem szabad, mert a só hatására kemény lesz. Én utána sem sóztam meg, mert elég volt, ami a sonkában volt.  Tejfölös krumplipürével tálaltam.

4 Responses to “Sonkában sült máj tejfölös krumplipürével”

  1. Ha máj, akkor csak jó lehet! Na meg ránézésre is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Én szeretem, de csak a baromfi félét. Nagyon ötletes így sonkába tekerve és guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is inkább azt kedvelem, de néha van sertésmáj is az asztalon.

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.