Dolgozó Nő - 1982 augusztusHozzávalók:
- 4 kg paprika,
- 1/4 liter ecet,
- 2 evőkanál só,
- 5 db babérlevél,
- 10 - 15 szem bors,
- kb. 10 cukor.
A szép húsos paprikát karikára vágjuk - külön a zöldet és külön a pirosat - és leforrázzuk ecetes vízzel. Rövid ideig állni hagyjuk, azután szitán vagy szűrőn leszűrjük, és üvegekbe rakjuk rétegenként piros és a zöld színű paprikát. Erős ecetes levet készítünk, amelybe sót, babérlevelet, szemes borsot és annyi cukrot teszünk, hogy édeskés legyen. Felforraljuk, majd ha lehűlt, a paprikára öntjük. Az üvegeket lekötjük és kigőzöljük.
2015. február 17., kedd
Paprikasaláta télire
Üzemeltető: Blogger.