2015. március 5., csütörtök

Vinetasaláta (padlizsánsaláta) télire

A sütőben  vagy a kályhatetőn megsütünk 2 - 2 kg vinetát (padlizsánt), húsos zöldpaprikát és piros  paradicsompaprikát. A vinetát (padlizsánt) meghámozzuk, műanyag vagy fakéssel apró kockákra vágjuk. A paprikákról lehúzzuk a barna héját, csumájukat kiszedjük. Három dl forró olajban, miután megsóztuk, állandóan kevergetve addig pároljuk a vinetát (padlizsánt) és a paprikákat, míg a leve el nem párolog. Üvegekbe töltjük, lekötjük, és másnapig száraz gőzbe tesszük. Télen kitűnő saláta halhoz, pecsenyéhez, szárnyashoz, és keménytojás-karikákkal díszítve különlegesen finom előétel is.
Dolgozó Nő - 1982 augusztus

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.