Hozzávalók:
- 3 kg szilva,
- 1 db fahéj,
- 5 db szegfűszeg,
- 5 db szegfűbors,
- 0,5 kg cukor,
- 1 kevés szalicil.
A szilvát megmostam, kimagoltam és feltettem főni. Én nem szoktam ledarálni, hagyom úgy, ahogy a kimagoláskor kettéválik. Hozzáadtam a fűszereket és kavargatás mellett főztem kb. 2 órát, amíg megvastagodott. Ekkor hozzáadtam a cukrot, főztem még kb. fél órát, levettem a tűzről, belekavartam a szalicilt, üvegekbe öntöttem és lekupakoltam. Másnapig száraz dunsztba tettem.
Ebből az adagból nekem 8 öveg dzsemem lett.
Ebből az adagból nekem 8 öveg dzsemem lett.
Köszönöm szépen!!!!!!!
VálaszTörlésNincs mit!
TörlésÉn is hasonlóképpen szoktam befőzni :-) Szép lett, és biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésK9sz9n9m Katalin!
Törlés