Itt a rebarbara szezon, a legjobb alkalom, hogy rebarbarás sütit készítsünk. Most egy piskóta receptet hoztam nektek.
A szokásos 4 tojásos piskóta alapot használtam, ugyanis ez jó minden gyümölcshöz.
Hozzávalók:
- 250 g liszt (100 g tönköly, 150 g fehér liszt),
- 250 g cukor (lehet 200 is),
- 4 tojás,
- 100 - 150 ml ásványvíz,
- 1/2 tasak sütôpor,
- késhegynyi só,
- rebarbara.
Elkészítés
A rebarbara szárakat megmossuk és kockára vágjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütôport. Hozzáadjuk a vizet, a sót és csomómentesre keverjük.
Egyenletesen elosszuk rajta a rebarbarát és sütôpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd elômelegített sütôben közepes lángon aranybarnára sütjük.