Hozzábalók 4 személyre:
- 1 közepes fej lila káposzta,
- 4 csirkecomb,
- 1 közepes fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- olíva olaj,
- ecet.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk és enyhén besózzik, kb. 1 órát állni hagyjuk. Majd kézzel kicsavarjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, hozzáadjuk a káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. A vége felé vigyázni kell, mert elfő a leve, kavargatni kell.
Egy külön lábasban az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, borst, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megmosott csikecombokat, a fokagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalás előtt a káposztát borsozzuk és ecetet adunk hozzá ízlés szerint.
- 1 közepes fej lila káposzta,
- 4 csirkecomb,
- 1 közepes fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- olíva olaj,
- ecet.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk és enyhén besózzik, kb. 1 órát állni hagyjuk. Majd kézzel kicsavarjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, hozzáadjuk a káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a káposzta megpuhul. A vége felé vigyázni kell, mert elfő a leve, kavargatni kell.
Egy külön lábasban az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, borst, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megmosott csikecombokat, a fokagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalás előtt a káposztát borsozzuk és ecetet adunk hozzá ízlés szerint.