Most biztos felmerül bennetek a
kérdés, hogy miért kell eltenni a salátát
télire, mikor télen is gyönyörű salátát
lehet kapni jó áron. Ez igaz, ezzel egyetértek,
de nekem a saláta ott volt a kertben, és sokkal több
volt, mint amit el tudtunk volna fogyasztani. Sajnáltam
otthagyni tönkremenni, vagy a tyúkoknak adni, így
az idén kipróbáltam valami újat. Sosem
tettünk el salátát, de az idén azt mondtam,
hogy megpróbálom.
Hozzávalók:
- saláta,
- só,
- ecet
- szalicil.
A salátát leveleire szedtem, jól megmostam, majd megtéptem. Én a salátát nem szoktam késsel vágni, mert oxidálódik, így mindig kézzel tépem. Utána a fövő vízhez adtam, hozzáadtam az 1 evőkanál sót a kb 5 liter vízhez, 1 evőkanál cetet és kb. 10 percig főztem. Utána jól kimosott üvegekbe tettem, a főzőléből ráöntöttem annyit, hogy ellepje, minden üveg tetejére tettem 1 késhegynyi szalicilt, összekavartam és rátettem az üveg kupakját, majd jól rácsavartam. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.