Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin

2013. április 2., kedd · Posted in



Az Ízek és Érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressétek kéthavonta az újságosoknál!

A fenti magazint szeretném figyelmetekbe ajánlani. Nagyon jó ötlet, azért is mert sajnos napjainkban egyre több az allergiás, az olyan ember, aki valamilyen élelmiszerre érzékeny és sajnos nekik nem sok segítség áll rendelkezésükre.   Cukorbetegeknek is kínál receptet, ami a fogyókúrásokank is kitűnő.

Figyelem!!!! Érdekességként megemlítem, hogy a kiadónál előrendelési akcióban az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves előfizetését kapja ajándékba.


Húsvéti meglepetés ajándék :)

2013. március 27., szerda · Posted in

Egy nagyon kedves bloggerina, Mrita úgy gondolta, hogy meglep engem ezzel a csodálatos ajándékkal. Sikerült is, mert nagyon meglepődtem! Még most is alig hiszek a szemeimnek :)


Kedves Mrita, nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos ajándékot! Mindkettő telitalálat! A könyv az egy olyan álom, ami most kicsit teljesült, ugyanis olvasva kicsit én is ott lehetek Görögországban: A könyvjelző a szívem csücske, mert imádom őket, ez ráadásul saját készítésű, ami a legértékesebb. Köszönöm szépen, hogy fáradoztál értem. 

Remélem nem haragszol, amiért kiírtam a világ szeme elé :) Nekem nagyon nagy ajándék, amit tőled kaptam és megérdemli, hogy itt szerepeljen.

Pizzás csiga

2013. március 17., vasárnap · Posted in , , ,


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt, 
  • 1 db 2,5 dkg-os élesztő
  • 250 ml víz,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 kk. só,
  • 1 kk. cukor.
A töltelékhez:
  • házi csillei mártás (akinek nincs, az használjon ketchupot)
  • fekete olívabogyó kimagolva és apróra vágva,
  • reszelt sajt,
  • apróra vágott szalámi.


Az élesztőt 150 ml langyos vízben felfuttattam, amihez előzőleg hozzáadtam az egy kk. cukrot. A lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és végül a maradék vizet. Jól összedolgoztam, addig, amíg egy jó, nem ragadó tésztát kaptam. Egy órát letakarva, meleg helyen pihentettem amíg duplájára kelt.

Ekkor a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam. Két részre osztottam. Mindegyik részt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, vékonyan megkentem házi csillei mártással, rászórtam  a feltétet, összecsavartam, két ujjnyi vastagra vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

Müzliszelet házilag

· Posted in


Hozzávalók:
  • 5 dkg mazsola,
  • 5 dkg darált dió,
  • 2 dkg csoki,
  • 6 evőkanál zabpehely,
  • 4 evőkanál napraforgómag,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál házi ribizlilekvár.

A diót ledaráltam, egy keverő tálba tettem a többi alapanyaggal együtt. A mézet felmelegítettem, hozzáadtam az alapanyagokhoz, hozzáadtam a 2 evőkanál lekvárt is és jól összekevertem. Egy kalácsformát kibéleltem sütő papírral, beleöntöttem a masszát, elegyengettem és hűtőbe tettem.

Csíkos-krémes Yin-Yang torta

2013. március 13., szerda · Posted in ,


Hozzávalók:
  • A tésztákhoz:
  • 3 x 1,5 dl tejföl,
  • 3 x 1 tojás,
  • 3 x 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 x 5 e.k. liszt,
  • 3 x 5 e.k. cukor,
  • tésztánként: 5 e.k. kakaópor / 5 e.k.darált mák
A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara,
  • fél üvegecske rumaroma,
  • 25 dkg vaj,
  • 25 dkg cukor. 
A tetejére:
  • én csokitallért használtam

1 tojást habosra kevertem 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadtam 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára kevertem, végül hozzáadtam 5 evőkanál darált mákot. A masszát sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem, elsimítottam, és előmelegített sütőben megsütöttem. Ebből kettőt sütöttem. Míg az első tészta sült, elkészítettem  a második adag masszát, ugyancsak mákost és megsütöttem, majd a harmadikat, csak a mák helyett kakaót tettem bele. A lapokat hagytam kihűlni. Addig a tejet felforraltam,  egyszerű tejbegrízt főztem, amit majd teljes hűlésig kavargattam. Én a grízes krémhez a tejbegrízt mindig kihűlésik kavargatom, mert másképp megbőrözik és akkor csomós lesz, vagy le kell szedni róla a tetejét. A vajat habosra kevertem a cukorral és rumaromával, utána  belekevertem  a kihűlt tejbegrízt. A krémet háromfelé osztottam. Úgy kentem meg a lapokat krémmel, hogy  a kakaós lap középen legyen. A torta tetejét is megkentem krémmel,utána yin-yang-ot próbáltam rá rajzolni csokitallérral.

Az eredeti recept itt található.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.