Neil Perry - Jól enni, jól lenni
2013. április 2., kedd
· Posted in
könyvajánló
Neil Perry, a televíziós
műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf.
Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar
válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és
barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.
Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.
Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.
Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin
· Posted in
könyvajánló
Az Ízek és Érzések magazin az
egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról
hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő
szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen
beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést
biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-,
gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is
megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressétek
kéthavonta az újságosoknál!
A fenti magazint szeretném figyelmetekbe ajánlani. Nagyon jó ötlet, azért is mert sajnos napjainkban egyre több az allergiás, az olyan ember, aki valamilyen élelmiszerre érzékeny és sajnos nekik nem sok segítség áll rendelkezésükre. Cukorbetegeknek is kínál receptet, ami a fogyókúrásokank is kitűnő.
Figyelem!!!! Érdekességként megemlítem, hogy a kiadónál előrendelési
akcióban az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves
előfizetését kapja ajándékba.
Húsvéti meglepetés ajándék :)
2013. március 27., szerda
· Posted in
csak úgy
Egy nagyon kedves bloggerina, Mrita úgy gondolta, hogy meglep engem ezzel a csodálatos ajándékkal. Sikerült is, mert nagyon meglepődtem! Még most is alig hiszek a szemeimnek :)
Kedves Mrita, nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos ajándékot! Mindkettő telitalálat! A könyv az egy olyan álom, ami most kicsit teljesült, ugyanis olvasva kicsit én is ott lehetek Görögországban: A könyvjelző a szívem csücske, mert imádom őket, ez ráadásul saját készítésű, ami a legértékesebb. Köszönöm szépen, hogy fáradoztál értem.
Remélem nem haragszol, amiért kiírtam a világ szeme elé :) Nekem nagyon nagy ajándék, amit tőled kaptam és megérdemli, hogy itt szerepeljen.
Pizzás csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 db 2,5 dkg-os élesztő
- 250 ml víz,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 kk. só,
- 1 kk. cukor.
- házi csillei mártás (akinek nincs, az használjon ketchupot)
- fekete olívabogyó kimagolva és apróra vágva,
- reszelt sajt,
- apróra vágott szalámi.
Az élesztőt 150 ml langyos vízben felfuttattam, amihez előzőleg hozzáadtam az egy kk. cukrot. A lisztet egy tálba tettem,
hozzáadtam a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a
felfuttatott élesztőt, és végül a maradék vizet. Jól összedolgoztam, addig, amíg egy jó,
nem ragadó tésztát kaptam. Egy órát letakarva, meleg helyen
pihentettem amíg duplájára kelt.
Ekkor a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam. Két részre osztottam. Mindegyik részt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, vékonyan megkentem házi csillei mártással, rászórtam a feltétet, összecsavartam, két ujjnyi vastagra vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.