Guacamole, ahogy én szeretem

2013. április 3., szerda · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 2 érett avokádó
  • fél hagyma
  • 1 ek friss lime- vagy citromlé
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk oregano
  • frissen őrölt bors
A fenti alapanyagokat jól összedolgozom a botmixer segítségével és máris tálalható, fogyasztható. Az eredeti receptben paradicsom is szerepel, de én a paradicsomot külön fogyasztom.

Neil Perry - Jól enni, jól lenni

2013. április 2., kedd · Posted in



Neil Perry, a televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.

Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.

A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.

A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.

Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin

· Posted in



Az Ízek és Érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressétek kéthavonta az újságosoknál!

A fenti magazint szeretném figyelmetekbe ajánlani. Nagyon jó ötlet, azért is mert sajnos napjainkban egyre több az allergiás, az olyan ember, aki valamilyen élelmiszerre érzékeny és sajnos nekik nem sok segítség áll rendelkezésükre.   Cukorbetegeknek is kínál receptet, ami a fogyókúrásokank is kitűnő.

Figyelem!!!! Érdekességként megemlítem, hogy a kiadónál előrendelési akcióban az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves előfizetését kapja ajándékba.


Húsvéti meglepetés ajándék :)

2013. március 27., szerda · Posted in

Egy nagyon kedves bloggerina, Mrita úgy gondolta, hogy meglep engem ezzel a csodálatos ajándékkal. Sikerült is, mert nagyon meglepődtem! Még most is alig hiszek a szemeimnek :)


Kedves Mrita, nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos ajándékot! Mindkettő telitalálat! A könyv az egy olyan álom, ami most kicsit teljesült, ugyanis olvasva kicsit én is ott lehetek Görögországban: A könyvjelző a szívem csücske, mert imádom őket, ez ráadásul saját készítésű, ami a legértékesebb. Köszönöm szépen, hogy fáradoztál értem. 

Remélem nem haragszol, amiért kiírtam a világ szeme elé :) Nekem nagyon nagy ajándék, amit tőled kaptam és megérdemli, hogy itt szerepeljen.

Pizzás csiga

2013. március 17., vasárnap · Posted in , , ,


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt, 
  • 1 db 2,5 dkg-os élesztő
  • 250 ml víz,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 kk. só,
  • 1 kk. cukor.
A töltelékhez:
  • házi csillei mártás (akinek nincs, az használjon ketchupot)
  • fekete olívabogyó kimagolva és apróra vágva,
  • reszelt sajt,
  • apróra vágott szalámi.


Az élesztőt 150 ml langyos vízben felfuttattam, amihez előzőleg hozzáadtam az egy kk. cukrot. A lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és végül a maradék vizet. Jól összedolgoztam, addig, amíg egy jó, nem ragadó tésztát kaptam. Egy órát letakarva, meleg helyen pihentettem amíg duplájára kelt.

Ekkor a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam. Két részre osztottam. Mindegyik részt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, vékonyan megkentem házi csillei mártással, rászórtam  a feltétet, összecsavartam, két ujjnyi vastagra vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.