Cukkinis, bazsalikomos crostata sajttal
Az eredeti receptet itt, Araba felice in cucina blogján láttam és nagyon megtetszett, így el is készítettem. Kicsit változtattam rajta, de a lényeg ugyanaz, vagyis nagyon finom :).
Hozzávalók:
- 250 g liszt,
- 100 ml langyos víz,
- 100 ml olívaolaj,
- 1 kk só,
- 1 kk cukor,
- fél kocka élesztő (12,5 g)
A tetejére:
- cukkini,
- bazsalikom,
- reszelt sajt,
- kevés só.
A langyos vízhez adtam az egy kk cukrot, az élesztőt és hagytam felfutni (pár percet csupán). A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tettem, hozzáadtam az olajat, jól összekavartam, majd hozzáadtam az élesztős vizet is. Nem kell gyúrni, azt mondja az eredeti recept, de én mégis kicsit összedolgoztam. Utána kibéleltem a tepsit sütőpapírral és kézzel beleegyengettem a masszát, a szélén kis sáncot formáltam, ahogy az ilyen receptnél szokás. Nagyon könnyű, jó állagú, könnyen formálható tésztát kaptam egyébként.
Megszórtam reszelt cukkinival, megsóztam, szórtam rá szárított bazsalikomot és reszelt sajtot. Majd előmelegített sütőben megsütöttem.
Figyelem: én dupla adagot készítettem, ezért lett nekem ekkora. A fent említett adagból csak fele lesz.
Neil Perry - Jól enni, jól lenni
2013. április 2., kedd
· Posted in
könyvajánló
Neil Perry, a televíziós
műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf.
Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar
válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és
barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.
Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.
Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.
Ízek és Érzések recept- és gasztro-életmód magazin
· Posted in
könyvajánló
Az Ízek és Érzések magazin az
egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról
hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő
szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen
beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést
biztosítva. Sőt! még a vegetáriánusok, a laktóz-,
gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is
megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressétek
kéthavonta az újságosoknál!
A fenti magazint szeretném figyelmetekbe ajánlani. Nagyon jó ötlet, azért is mert sajnos napjainkban egyre több az allergiás, az olyan ember, aki valamilyen élelmiszerre érzékeny és sajnos nekik nem sok segítség áll rendelkezésükre. Cukorbetegeknek is kínál receptet, ami a fogyókúrásokank is kitűnő.
Figyelem!!!! Érdekességként megemlítem, hogy a kiadónál előrendelési
akcióban az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves
előfizetését kapja ajándékba.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.