Még sosem tettem el szőlőkompótot eddig. Most ezt is kipróbáltam.
Hozzávalók:
- szőlő,
- cukor,
- kevés szalicil.
A szőlőt jól megmostam, hagytam lecsepegni, majd leszemeltem és üvegekbe töltöttem. A vizet a megszokott módon mértem, tehát úgy hogy mindegyik üveget megtöltöttem vízzel, kivéve az utolsót. Utána a vizet egy edénybe öntöttem, minden üveghez számoltam 1,5 evőkanál cukrot. A vizet felforraltam, a cukrot feloldottam benne és az üvegekbe öntöttem. Késhegynyi szalicilt tettem a tetejükre, majd lekupakoltam. Vizes dunsztban addig főztem, amíg a szőlő leve megszínezte az üvegekben lévő vizet. Ekkor levettem a tűzről és a vízben hagytam kihűlni.
Ilyet még én sem ettem, de finom lehet! Nagyon szép, őszi hangulatos képet készítettél róla :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin, igyekeztem "jó fotós" lenni :) És érdemes egyszer kipróbálni a kompótot, ha van szőlő, mert finom.
TörlésÉn már tettem el fehér szőlővel, kicsit löttyedt lesz, de nekem ízlett. Pirossal mennyivel mutatósabb egy jó kis gyümölcssalátába.
VálaszTörlésArra érted, hogy szétmentek a szemek? Nekem egészben maradtak, A fehér is nagyon finom lehet.
Törlés