Sára lángosa - Blogkóstoló 25-ik fordulójára

2015. november 5., csütörtök · Posted in

A Blogkóstoló 25-ik fordulóján Fortuna Anit sorsolta nekem, A parókia konyhája című blog íróját. Egy kis nézelődés utána úgy döntöttem kipróbálom ezt a bibliai receptet


Hozzávalók:
  • 30 g élesztő (én 7 g szárított élesztőt használtam)
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj (olajat használtam)
  • 1 teáskanál só
  • 300 g víz
  • 500 g búzaliszt.
A lisztet a keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a sót és az élesztőt, majd az olajat és a langyos vizet apránként adagolva hozzá, tésztát gyúrtam. Meleg helyen, letakarva 15 - 20 percig kelesztettem.  A tésztát négyfelé osztottam, kinyújtottam, majd meleg helyen ismét kelni hagytam, míg duplájára nem nőtt. Előmelegített sütőben megsütöttem. 


Én kicsit kisebbre és vastagabbra hagytam, ezért fogyasztáskor kettévágtam és felvágottat, sajtot és zöldséget tettem közéje.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.