Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg lilapereszke,
- 1 fej lilahagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- olaj,
- só,
- bors,
- tejföl.
A gombát megtisztítottam, megmostam és felszeleteltem. A hagymát apróra vágtam, a forró olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a gombát, sóztam és borsoztam. Vizet nem kell adni hozzá, mert a gomba nagyon sok vizet enged. Tehát a saját levében hagytam párolódni addig, amíg megpuhult. Ekkor már elég jól elfőtt a vize, így kicsit utánaízesítettem és hozzáadtam a megfelelő mennyiségű tejfölt. Puliszkával tálaltam.
Nahát, nálunk is ez volt tegnap az ebéd, csak csiperkével! Nagyon szeretem! A puliszka csirkemájjal a kedvenc, de ott lohol a nyomában tejfölös gombásan is! :-)
VálaszTörlésÉn is szeretem, a csirkemájat jobban :)
VálaszTörlés