Azt szeretném kérdezni tapasztaltabb társaimtól, hogy kaprot szokott valaki lefagyasztani frissen? Megáll?
Én eddig csak petrezselyemzöldet fagyasztottam le és azzal meg vagyok elégedve.
Köszi előre is a válaszokat.
Én eddig csak petrezselyemzöldet fagyasztottam le és azzal meg vagyok elégedve.
Köszi előre is a válaszokat.
Nyugodtan beteheted a fagyasztóba tapasztalatból mondom!
VálaszTörlésÉn is szoktam tenni a fagyasztóba, megáll azzal nincs baj, de nekem ízre erősebbnek tűnik a sóban eltett kapor, édes ételekhez pedig a kapros méz.
VálaszTörlésNekem van fagyasztóban is és szárítva is. A szárítottat teszem tzatzikibe, és remekül kiadja az ízt.
VálaszTörlésTökéletesen működik. És egyéb is: zeller, snidling, tárkony, medvehagyma, még mentát is fagyasztottam, meg bazsalikomot.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a válaszokat.
VálaszTörlésMár előttem sokan megnyugtattak, hogy igen, lehet. Én is mindig teszek el mélyhűtőbe kaprot, apróra vágva és egészben is. Jobban megőrzi az ízét, mint szárítva.
VálaszTörlésÉn csak fagyasztva teszek el mindig! Még mindig van a tavalyiból, hiába van most friss, svéd uborkát tettem el, és a fagyasztottat kaprot használtam fel hozzá, kiváló az íze:))
VálaszTörlésÉn is szoktam fagyasztani és megtartja az ízét.
VálaszTörlésTanúsíthatom, hogy lehet fagyasztani ;-)
VálaszTörlésÉn is egyszerre több csokorral veszek a piacon és apróra vágva teszem el.
A többi zöldséget is előre elkészítve, feldarabolva adagonként fagyasztom. Most zellert is nagyobb kockára vágva tettem el, a zöldjét szintén és karfiolt is szoktam, rózsákra szedem és nem blansírozom, nyersen fagyasztom, így mindig lehet pár rózsát tenni a levesbe.