Hozzávalók 2 személyre:
- 2 vékony szelet füstölt szalonna nagyon apró kockára vágva,
- 1 kk pirospaprika,
- 4 közepes méretű újkrumpli,
- só,
- vágott zöldpetrezselyem,
- fél csésze tej.
A szalonnát addig pirítottam, amíg a zsír kiolvadt belőle, hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a megtisztított és kockára vágott újkrumplit, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót és puhára főztem. Amikor a krumpli puha volt, hozzáadtam a tejet, hagytam felforrni és kész is volt a leves.
Láttam olyan változatot is, ahol a kiolvasztott szalonnához lisztet adtak, így lett egy rántás szerűség a leveshez, de én jobbnak láttam, hogy a lisztet kihagyom és helyette tejet adok hozzá.
Mi is szoktunk főzni édes krumplilevest, hasonlóan, csak ahogy te is írod rántással, de nem szalonnával.
VálaszTörlésÉrdekes, hogy ennyiféleképp el lehet készíteni egy ételt :)
Törlés