Hozzávalók:
- 1 fej káposzta,
- kapor,
- kevés só,
- 4 - 5 tojás,
- 1 csésze tej
- kevés ecet.
A káposztát vékonyra vágtam és kaporral, kevés sóval és annyi vízzel, amennyi a leveshez szükséges, feltettem főni. Amikor a káposzta már puha volt, 3 tojást beleengedtem a levesbe és hagytam megfőni. 2 tojássárgából és a tejből habarást készítettem, a tojásfehérjéket hozzáadtam a fövő leveshez és hagytam megfőni. Amikor a tojás már meg volt főve, levettem a levest a tűzről, hagytam kicsit pihenni, majd pár perc múlva hozzáadtam a habarást. Kevés ecettel ízesítettem.
Hasonló a lucskoshoz, finom lehet:)
VálaszTörlésMég nem ilyen levest, de nagyon finomnak igérkezik, ki fogom próbálni.
VálaszTörlés