Hozzávalók:
- 3 kisebb sárgarépa karikára vágva,
- 1 közepes fej hagyma egészben,
- 2 ek csíkokra vágott paprika,
- 2 ek zöldborsó,
- 2 ek kukorica,
- 3 ek rizs,
- só,
- 330 ml paradicsomlé (házit használtam),
- apróra vágott petrezselyem.
A karikára vágott sárgarépát a hagymával feltettem főni. Hozzáadtam a zöldborsót, a paprikát, a kukoricát, a sót és majdnem puhára főztem. Ekkor hozzáadtam a rizst, a petrezselyemzöldet és addig főztem, amíg minden puha nem lett. Utána hozzáöntöttem a paradicsomlét és hagytam még pár percig főni.
Férjem nem szereti a paradicsomlevest, ezért nagyon ritkán főzök. Próbáltam már húsgombóccal is, mert ugye húsimádó, úgy sem rajongott érte. Így zöldségesen is kipróbálhatnám... Hátha! Nekem biztosan ízlene!
VálaszTörlés