Vio blogján láttam ezt a receptet és nagyon megtetszett, így
elkészítettem. Köszönöm szépen neki itt is. Multumesc mult Vio!
Hozzávalók:
- keksz,
- 4 tojás,
- 7 ek. cukor,
- 2 ek kakaó,
- 1 ek liszt,
- 1 vaj.
- víz,
- 2 kk vaníliás cukor.
- dió vagy színes apró cukor, mazsola vagy ami van otthon
A tojásokat habosra kavartam a cukorral, hozzáadtam a kakaót és
a lisztet és csomómentesre kavartam. Egy zománcos lábasba tettem
és lassú tűzön addig kavartam, amíg megvastagodott. Akkor jó,
ha kavarás közben már lehet látni az edény alját. Amikor elérte
a kellő sűrűséget, félrevettem a tűzről, hozzáadtam a vajat,
és addig kavartam, amíg beleolvadt. Utána hagytam kicsit kihűlni,
majd hűtőbe tettem.
Készítettem egy szirupot vízből és 2 kk. vaníliás cukorból.
Nem kell nagyon agyoncukrozni, mert a keksz is édes valamennyire és
a krémben már van 7 ek cukor. A kekszeket belemártottam a szirupba
és rétegeztem. Egy sor keksz, egy sor krém ismétlésével
"felépítettem" a tortát.
Nekem úgy jött ki a lépés, hogy pont krémmel fejeztem be és volt megmaradva a diótortától még egy kevés dió, így rászórtam, de lehet szórni rá bármit: cukorkát, csokireszeléket, kókuszreszeléket stb.
Pár órára hűtőbe tettem, hogy összeálljon.
U. I. 480 g kekszet vettem, ehhez a tortához 50 db kekszet használtam
5x10-et és megmaradt még 11 db keksz.