Donal Skehan készítette el ezt a receptet vasárnap a Fem3 TV adón. Nem szoktam ilyen főző műsorokat nézni, ezen véletlenül akadt meg a szemem. Láttam, hogy jól indult és végignéztem. Nem bántam meg, mert megtetszett és el is készítettem.
Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna,
- kevés vaj,
- 3 csirkecomb,
- 1 nagy fej hagyma,
- 25 dkg csiperke gomba,
- 2 dl fehérbor,
- kevés vágott petrezselyem,
- 1 cikk zúzott fokhagyma,
- tejszín,
- kakukkfű.
A vajon megpároljuk, kicsit megpirítjuk a csirkecombokat. Kivesszük a combokat, a vajhoz hozzáadjuk az apróra vágott császárszalonnát, az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Kissé kevergetve megpároljuk, majd hozzáadjuk a combokat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, és lefedve puhára főzzük. Ekkor kivesszük a combokat és folytonos kavargatás mellett apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vágott petrezselymet. Kicsit összerotyogtatjuk és máris tálalható.
Én annyit változtattam a recepten, hogy nem bőröstől tettem bele a combokat, mert mindig megnyúzom, így nem pirítottam meg őket vajon. Kifelejtettem a császárszalonnát. Amikor kész volt az étel, akkor láttam, hogy ott van a hűtőben. Tejszín helyett tejfölt használtam. Ő kakascombot használt, én pedig csirkecombot. Hamar elkészült és isteni finom lett. Ezt többször el fogom készíteni.