Juhtúrós puliszka

2013. június 16., vasárnap · Posted in ,


Hozzávalók:
  • kb. 1 liter víz,
  • 1 kk só,
  • 200 g puliszkaliszt (kukoricadara),
  • 10 - 15 dkg juhtúró,
  • kevés olaj.
A vizet forráspontra hoztam, hozzáadtam a sót és óvatosan, kavargatás mellett hozzáadtam a puliszkalisztet. Majd addig kavartam, amíg a puliszka megfőtt. Félrevettem a tűzről és időnként megkavartam. Egy lábasba kevés olajat öntöttem, az aljára tettem egy sor juhtúrót, rá puliszkát, aztán megint juhtúrót és befedtem puliszkával, a tetejét pedig megszórtam ismét juhtúróval. Lassú tűzön hagytam kicsit összerotyogni, hogy a juhtúró megolvadjon.

One Response to “Juhtúrós puliszka”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.