Éva, a Takarékos konyha blog írója Budai Péter mesterszakácsot szemelte ki nekünk a Szakácsmustra 14-ik fordulójára. Nézegettem a recepteket és ez a rakott krumpli nagyon megtetszett.
A rakott krumplinak is nagyon sok változata ismeretes. Én általában simán készítem, vagyis krumpli, tojás és tejföl kerül bele, de ez a recept nagyon felkeltette az érdeklődésem és úgy gondoltam ki is próbálom.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli,
- pár szelet füstölt szalonna apróra vágva,
- kb. 20 dkg füstölt szalámi,
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva,
- só,
- 35%-os tejföl.
A krumplit megmostam, sós vízben héjában megfőztem. Hagytam kicsit hűlni, majd meghámoztam és kockára vágtam. A szalonnát apróra vágtam és kiolvasztottam. Hozzáadtam az apróra vágott szalámit és kicsit megpirítottam. Majd hozzáadtam a krumplit, a sót és a tejfölt. Az eredeti receptben Budai Péter 40 percre sütőbe teszi, én ezt kihagytam, tehát nézzétek el nekem.
Nagyon finom lett, mindenki szereti.
Nagyon finom lett, mindenki szereti.
Nagyon finom lehet, guszta! Szeretem én is a rakott krumplit ezekkel az alapanyagokkal egyszer én is kipróbálom! Köszi hogy jöttél játszani!
VálaszTörlésKipróbáltam, láttad? Finom lett :-)
VálaszTörlésDe finom lehet, nagyon guszta!!!! Hagymát még sosem raktam bele :)
VálaszTörlésKöszi szépen Verusnál a szavazást :-)
VálaszTörlésGusztusos z vagy köszönöm
VálaszTörlés