Káposztás penne

2013. június 1., szombat · Posted in ,

Nagy kedvenc nálunk a káposztás tészta. Most viszont durum penneből készítettem és nagyon finom így is. Szeretem a durum tésztákat mert sokkal egészségesebbek, mint a fehérlisztből készült tészták. A recept itt található.


A durum tészta durumbúza dara és víz felhasználásával, tojás hozzáadása nélkül készül.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.

A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,
nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető.
A durumtészta főzéskor rugalmas, de kemény és alaktartó, nehezen fő szét.

A durumtészta konyhatechnikailag nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, főzési ideje csupán néhány perc, ezalatt kb. kétszeresére duzzad.

Jó és praktikus tulajdonságai mellett kevésbé emeli a vércukorszintet.*
*Forrás

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.