Most az újító korszakomat élem :) Mindent
kipróbálok. Régebb a lekváros, dzsemes, mézes kenyeret úgy ettük, hogy
egy réteg vajat, margarint kentünk a kenyérre és erre jött rá a
lekvár, dzsem, vagy méz. Most nem fogyasztok se vajat, se margarint
és a méz és a lekvár/dzsem is elég ritka az étlapomon. Ennek ellenére néha
kívánom a régi ízeket.
Ma nem tudom mi vezérelt, de tejfölt kentem a kenyérre vaj
helyett. Vettem kb. 1 hete az egyik képviseleti üzletben kimérős
tejfölt, ami mára olyan lett, mint a vaj. Tökéletes a kenyérre
kenésre, nem savanyú és nagyon finom. Erre kentem a mézet. Próbáljátok ki :)
Biztos nagyon finom volt.
VálaszTörlésIgen, nekem ízlett.
TörlésMi rendszeresen eszünk tejfölös kenyeret. De mitől egészségesebb, mint a vaj? Hiszen a vajnak is tejföl az alapanyaga!
VálaszTörlésAzt nem mondtam, hogy egészségesebb, csak azt, hogy kiróbáltam.
TörlésHát ha ez igazi tejföl volt, el tudom képzelni, mennyire finom lehetett. A vajnak pedig vagy tejszín, vagy tejföl az alapanyaga. Mivel azonban a vajból hiányoznak a savanyú alkotóelemek, úgy mint savó és író (nem keverendő össze a kettő) így marad a tömény állati zsír koncentrálva, nincs mellette a lebontását segítő savanyú, savas közeg. Szerintem mind a kettő egészséges, kis mennyiségben, mert természetes alapanyag. Jobb mint bármi műanyag. (szerény véleményem) :-))
VálaszTörlésGionetta, ez olyan tejföl, hogy egy hét után vágni lehet. Köszönöm szépen a részletes tájékoztatót, jól jön az ilyen!
TörlésA gyerekeim még kicsik voltak, rendszeresen a tejfölös kenyeret kérték.
VálaszTörlésDe csak simán tejfölöst? Vagy kentél még valamit a tejfölre?
TörlésEgyébként mi is ettük volna anno, de nem nagyon lehetett tejfölt kapni és ami kevéshez hozzájutottunk, az kellett az ételekhez :)
Én is szeretem a tejfölös kenyeret, néha ma is rám jön (egyébként sok tejfölt használok, szeretem), de csak úgy, méz nélkül. Az eszembe nem jutott volna:-)
VálaszTörlésNyami megindult a nyálelválasztásom!:)
VálaszTörlés