Ezzel a fogással most a nagymamámra emlékezek. Ő készítette mindig és nagyon szerettük. Én ritkán készítettem eddig, de szeretném gyakrabban az asztalra tenni, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
- kolbász,
- tojás,
- krumplipüré,
- paradicsomszósz.
A krumplit sós vízben megfőztem, leszűrtem, adtam hozzá kevés tejet és vajat, utána a robotgéppel simára kavartam. Kevés lisztből rántást készítettem, hozzáadtam egy hagymát, hagytam kiforrni, aztán házi paradicsomlével felöntöttem, hagytam kicsit főni, majd ízlés szerint ízesítettem (só, cukor). Tálalás előtt a hagymát ki kell venni belőle. Megfőztem a tojásokat, meghántottam és ketté vágtam. A kolbászt darabkákra vágtam, kevés olajon megsütöttem és máris tálaltam.
Próbáljátok ki mert nagyon finom.
Na ez az étel,nekem is a dédikémet juttatja az eszembe! Minden héten egy bizonyos napon ez volt az ebédünk,kolbász nélkül,vagy főtt hússal.
VálaszTörlésBöbe - bevallom bűnömet: két fogást kombináltam össze. Az egyik az, ami kolbásszal, tojással és paradicsommártással készül, és kenyérrel esszük, a másik pedig a "Sóbafőtt", ami főtt hús paradicsommártással és krumplival.
TörlésÉn az elsőt akartam elkészíteni, de épp krumplihoz volt kedvem, így összekombináltam.
Nálunk is volt a napokban paradicsommártás és én is eldöntöttem, hogy gyakrabban készítek, mert elillant hamar :)
VálaszTörlésSzép estét!
Én is nagyon szeretem és ezután fogok is készíteni gyakrabban.
TörlésNeked is szép estét!
Érdekes párosítás, sosem jutott volna eszembe, de nagyon,nagyon jól hangzik. :-))
VálaszTörlésGionetta, melyik párosítás érdekes?
TörlésNekem is nagymamám és anyum is szokta készíteni a húslevesben főtt húshoz:) Nagyon szeretem a paradicsomszószt:)
VálaszTörlésSzerintem erre mindenki ismeri :)
TörlésJó ötlet, holnap elkészítem:)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá és örülök, hogy ötletet adtam!
Törlés