Ezt a receptet több olasz blogon láttam. Ott a sós változata volt elkészítve, de írták, hogy lehet édesen is készíteni. Végül Violly receptjét választottam és az édes változatát készítettem el.
Violly, grazie mille!
Hogy miért Duna a neve? Ne kérdezzétek mert én sem tudom. Ők így közölték én meg nem fogom megváltoztatni.
Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt (000),
- 1 kocka friss élesztő,
- 200 ml langyos tej,
- 1 egész tojás,
- 50 g cukor,
- 50 g margarin,
- 1/4 kk só,
- 1 tasak vaníliás cukor.
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g tehéntúró,
- 100 g cukor,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- 1 tojás,
- 50 g mazsola,
- kevés cukros víz,
- rumaroma
A tetejére:
- 1 egész tojás felverve,
- kevés cukor.
Az élesztőt 100 ml langyos cukros tejben felfuttattam. A lisztet és a többi hozzávalókat a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam az élesztős tejet és a maradék 100 ml tejjel tésztát gyúrtam belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem. Amíg kelt, a mazsolát beáztattam egy kevés cukros vízbe, amihez hozzáadtam a rumaromát. A krémhez valókat egy keverőtálba tettem és csomómentes krémet kevertem belőle, majd hozzáadtam a mazsolát is. Utána a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam és 19 egyenlő részre osztottam. Mindegyik darabkát kinyújtottam és a közepére tettem egy kk krémet, majd batyut csináltam belőle és az összefogott részével lefele, beletettem az előzőleg sütőpapírral kibélelt kerek formába. Körkörösen elhelyeztem mind a 19 darabot, majd a tetejét megkentem a felvert tojással és rászórtam egy kevés cukrot. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Hát ez nagyon mutatós, s nagyon finom lehet.
VálaszTörlésNagyon guszta, csorog a nyálam!:)
VálaszTörlésPróbáljátok ki, mert megéri :)
VálaszTörlés