Bulz, avagy kolbászos juhtúrós puliszka sütőben sütve

2013. február 4., hétfő · Posted in , ,

Az egyik román blogon láttam meg ezt a receptet és azóta nem hagyott nyugodni. Nem vagyok nagy puliszkaimádó de ez nagyon megfogott. Így elhatároztam, hogy elkészítem. 


Nos, aki evett már (juh)túrós puliszkát, vagy sajtos puliszkát, annak nagyon ajánlom, mert isteni finom. Aki nem evett még, annak még inkább ajánlom :)

Hozzávalók:
  • juhtúró vagy sajt,
  • két tojás,
  • puliszkaliszt (kukoricadara),
  • kolbász,
  • egy kiolajozott tűzálló edény,
  • kevés só.
Először a puliszkát főztem meg sós vízben, vagyis feltettem kb 0,75 L vizet főni, hozzáadtam a sót és folyamatos kavargatás mellett óvatosan, nehogy csomós legyen, hozzáadtam a puliszkalisztet. Pár percig még kavargattam, amíg kifő. Utána levettem a tűzről és kavargattam még 5 percig, hogy ne bőrözzön, mert akkor csomós lesz. 


Utána a puliszka felét az enyhén kiolajozott jénai tálba tettem és elegyengettem. Következett rá egy réteg juhtúró, egy réteg kolbász, rá a maradék puliszka szépen, egyenletesen elterítve. Erre került megint egy sor kolbász, majd rátörtem a két tojás, megszórtam juhtúróval és betettem sülni. Fél óra alatt pirosra sütöttem.

Tálaláskor lehet kínálni mellé tejfölt és savanyúságot, aki szereti.

5 Responses to “Bulz, avagy kolbászos juhtúrós puliszka sütőben sütve”

  1. Ez nagyon tetszik nekem. Hm, lehet ezt fofm elkészíteni, rakott krompli helyett, mert nagyon kolbászosra vágyom. Már csak juhturot kell beszereznem. Nagyon tetszik a blog új dizanja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan próbáld ki, mert nagyon finom. Meg lehet jól pakolni kolbásszal, túróval. Örülök, hogy tetszik a dizájn :)

      Törlés
  2. Martinelli, ez nagyon finom lehet! Még sosem ettem,de enném:)) ki fogom próbálni! puszi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.