Hozzávalók:
- 550 g liszt,
- 100 g margarin,
- 250 ml tej,
- 25 g friss élesztő,
- 75 g cukor,
- 1 csipetnyi só,
- 1 vanília.
- 50 g félig olvasztott margarin,
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek cukor,
- 1 vanília
- 100 ml víz,
- 2 ek cukor.
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam egy kanál cukrot, elkevertem benne az élesztőt és hagytam felfutni (kb. 10 perc). A lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliát egy tálba tettem, hozzáadtam az élesztős tejet, összekavartam, majd hozzáadtam az olvasztott (de nem forró) margarint és meggyúrtam. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztettem.
A tésztát kétfelé osztottam. Lisztezett deszkán fél centi vastagságú, téglalap
alakúra nyújtottam. A félig olvasztott margarinhoz hozzáadtam a
cukrot, a vaníliát, és az őrölt fahéjat, összekavartam és
rákentem a tészta felére. Óvatosan összehajtottam és csíkokra
vágtam, majd a fenti képen látható módon pereceket készítettem. Megint be kell vallanom, hogy ezt is gyakorolni kell, mert három perec lett elfogadható, a többinek a formája bizony nem a legjobb, de igyekszem :)
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Miután kivettem, meglocsoltam a cukros sziruppal.
Megint nagyon finom perecet készítettél. Nyitva az ablak, egyt várok. Köszönöm szépen.
VálaszTörlésRita, máris repül feléd :)
TörlésFinomat készítettél,ezt is szeretjük nagyon!
VálaszTörlésKöszi lányok! :)
VálaszTörlésNem is annyira a formája a lényeg, hanem az íze! :) Azzal pedig biztosan nincsen semmi baj, nagyon finomságosnak tűnik! :)
VálaszTörlésAz ízével nincs baj, de azért, ha az ember lánya az asztalra tesz valamit, annak formája is kell legyen :)
TörlésNa majd gyakorlod a formázást:) De fahéjjal isteni lehet:)
VálaszTörlés