Hozzávalók:
- 1 hagyma,
- kevés szalonna kockára vágva,
- 1 cikk zúzott fokhagyma, só,
- bors,
- csirkeaprólék,
- fagyasztott mexikói zöldség,
- ecetes tárkony,
- levestészta,
- egy egész tojás,
- egy csésze tej.
A csirkehúst leforráztam. A szalonnát nagyon apróra vágtam és kiolvasztottam. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és üvegesre pároltam. Ekkor sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam a csirkeaprólékot és a tárkonyt. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadtam a zöldséget és puhára főztem, majd a levestésztát és hagytam kifőni. A tojást szétválasztottam, a fehérjét hozzáadtam a leveshez, a sárgáját pedig elkavartam a csésze tejjel. Levettem a levest a tűzről, hagytam pár percig hűlni, majd hozzáadtam a habarást és eceteztem. Jó étvágyat!
Jó kis tartalmas leves, mi is nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésÉn most készítettem először így, de nagyon ízlik.
Törlés