Segítséget szeretnék kérni

2013. április 7., vasárnap

Sajnos több margarint olvasztottam meg, mint amennyit el tudtam használni. Most van kb. 3 ujjnyi olvasztott margarinom megmaradva. Mit csináljak vele? Tegyem be a hűtőbe? Eláll amíg újra fel tudom valamihez használni?

Ti mit szoktatok ilyen esetben csinálni? Nem szeretek pazarolni, ha van rá mód, megmenteném valahogy.

Cukkinis, bazsalikomos crostata sajttal

2013. április 4., csütörtök · Posted in ,

Az eredeti receptet itt, Araba felice in cucina blogján láttam és nagyon megtetszett, így el is készítettem. Kicsit változtattam rajta, de a lényeg ugyanaz, vagyis nagyon finom :).


Hozzávalók: 
  • 250 g liszt,
  • 100 ml langyos víz,
  • 100 ml olívaolaj,
  • 1 kk só,
  • 1 kk cukor,
  • fél kocka élesztő (12,5 g)
A tetejére:
  • cukkini,
  • bazsalikom,
  • reszelt sajt, 
  • kevés só.


A langyos vízhez adtam az egy kk cukrot, az élesztőt és hagytam felfutni (pár percet csupán). A száraz hozzávalókat egy keverőtálba tettem, hozzáadtam az olajat, jól összekavartam, majd hozzáadtam az élesztős vizet is. Nem kell gyúrni, azt mondja az eredeti recept, de én mégis kicsit összedolgoztam. Utána kibéleltem a tepsit sütőpapírral és kézzel beleegyengettem a masszát, a szélén kis sáncot formáltam, ahogy az ilyen receptnél szokás. Nagyon könnyű, jó állagú, könnyen formálható tésztát kaptam egyébként. 


Megszórtam reszelt cukkinival, megsóztam, szórtam rá szárított bazsalikomot és reszelt sajtot.  Majd előmelegített sütőben megsütöttem.


Figyelem: én dupla adagot készítettem, ezért lett nekem ekkora. A fent említett adagból csak fele lesz.

Guacamole, ahogy én szeretem

2013. április 3., szerda · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 2 érett avokádó
  • fél hagyma
  • 1 ek friss lime- vagy citromlé
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk oregano
  • frissen őrölt bors
A fenti alapanyagokat jól összedolgozom a botmixer segítségével és máris tálalható, fogyasztható. Az eredeti receptben paradicsom is szerepel, de én a paradicsomot külön fogyasztom.

Neil Perry - Jól enni, jól lenni

2013. április 2., kedd · Posted in



Neil Perry, a televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.

Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.

A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.

A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.