Egyszerű banános, ananászos piskóta

Előre elnézést kérek a kép minősége miatt. Nem volt nálam fényképezőgép, mobiltelefonnal készült és meg is látszik, sajnos. Ettől eltekintve, a süti nagyon finom :) A képen látható mennyiség dupla adag.


Hozzávalók:
  • 250 g cukor,
  • 250 g liszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kávéscsésze víz
  • 2 banán,
  • 1 ananászkonzerv

A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amihez előzőleg belekevertem a sütőport. Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, rátettem a karikára vágott banánt  és rászórtam a kockára végott, lecsepegtetett ananászt.

Hibát követtem el, mert a banánt bele kellett volna nyomnom a tésztába. Nem tettem meg és eléggé megszürkült.

Baracköntet télire üvegben

A nagyon érett kajszibarackot mossuk meg, magoljuk ki, főzzük meg úgy, mint a tésztát, szitára téve csorgassuk le a levét. Hámozzuk meg, törjük át szitán és keverjük össze cukorral (1 kg áttört gyümölcshöz 75 – 80 dkg cukrot számítsunk). Töltsük kisebb üvegekbe, kötözzük le, gőzöljük ki. Tartsuk hűvös, árnyas helyen. 

Dolgozó Nő

Meggy vagy málna konyakban

2013. június 30., vasárnap · Posted in , , ,

Mossuk meg az érett, frissen szedett meggyet (legjobb, ha száraz időben szedjük) rakjuk széles szájú üvegekbe, szórjuk meg rétegesen cukorral, töltsünk rá annyi konyakot, hogy teljesen ellepje. Kössük le légmentesen, tegyük hűvös helyre. Ugyanígy készítjük a málnát is.

Dolgozó Nő – 1973 június

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.