Hozzávalók:
- 250 g cukor,
- 250 g liszt,
- 4 tojás,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1 kávéscsésze víz,
- 2 ek sötét, cukrozatlan kakópor,
- dió
A tojásokat
szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd
folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg
belekevertem a sütőport és öntöttem hozzá a vizet is. Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert
tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem a tészta háromnegyed részét. A megmaradt negyed részhez kakaóport adtam és csomómentesre kavartam. Kiskanállal a másik tészta tetejére csepegtettem úgy, hogy pöttyös legyen, majd megszórtam dióval. Előmelegített sütőben készre sütöttem.