Diós bocipiskóta

2014. március 2., vasárnap · Posted in , ,



Hozzávalók:
  • 250 g cukor,
  • 250 g liszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kávéscsésze víz,
  • 2 ek sötét, cukrozatlan kakópor,
  • dió

A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport és öntöttem hozzá a vizet is.  Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem a tészta háromnegyed részét. A megmaradt negyed részhez kakaóport adtam és csomómentesre kavartam. Kiskanállal a másik tészta tetejére csepegtettem úgy, hogy pöttyös legyen, majd megszórtam dióval. Előmelegített sütőben készre sütöttem.

Spenótfőzelék, kicsit másképp

2014. február 22., szombat · Posted in , ,

A spenótfőzelék is olyan, hogy ahány ház, annyi féleképp készítik, tálalják, fogyasszák. Nálunk a spenótfőzelék tükörtojással és kenyérrel változata a hagyományos, de olyant is hallottam, aki tojás nélkül, de bundáskenyérrel tálalja. Ez is nagyon finom lehet és el is fogom egyszer készíteni.

Eddig készítettem spagettivel és tükörtojással, most viszont csavart tésztával és főtt tojással tálaltam.


 A spenótfőzelék receptje a régi blogomon található, itt.

Ribizli és málnadzsem

2014. február 19., szerda · Posted in , ,

Egy 45 éves recepttel kezdem a Dolgozó Nő recepttárból kiollózott befőzés receptsorozatot. 

"Egyenlő mennyiségű friss málna- és ribizlilevet mérjünk le, és ugyanannyi cukorral nagy lábosban folyamatos kavarás mellett főzzük erős tűzön kb. 30 percig. A forró dzsembe keverjünk bele késhegynyi szalicilt, azonnal töltsük üvegekbe, és közzük le."
Dolgozó Nő - 1969 Május

Béres Alexandra diétás, egészséges tojáskréme

2014. február 18., kedd · Posted in ,

Ezt a receptet Béres Alexandrától (akire nagyon felnézek) "vettem kölcsön". Könnyen elkészíthető, egészséges és finom!


Diétás tojáskrém:
  • 5 tojás
  • joghurt
  • mustár
  • petrezselyemzöld
  • őrölt, piros paprika
  • bors
A tojásokat megfőztem, majd lereszeltem. A többi hozzávalóból krémet kavartam, hozzáadtam a lereszelt tojást és összekavartam. Korpás, vagy teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztom. 

Tejfölös, gombás sertésfalatkák kölessel és céklával

2014. február 17., hétfő · Posted in ,


Hozzávalók:
  • 2 marék fagyasztott gomba,
  • 1 fej hagyma apróra vágva,
  • 20 dkg sertéshús kockára vágva,
  • 1 csésze megmosott köles,
  • 1 kk pirospaprika,
  • 2 ek olíva olaj,
  • kevés só,
  • tejföl. 
A hagymát az olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a gombát, az apró kockákra vágott húst, kicsit kavargattam, aztán hozzáadtam a pirospaprikát, a sót és felöntöttem. Fedő alatt puhára pároltam.  Ekkor hozzáadtam a megmosott kölest, öntöttem rá még két csésze vizet és kavargatás mellett puhára főztem. Tejföllel és céklasalátával tálaltam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.